Spel

Allt du behöver veta om Pokerturneringar

Det som utmärker pokerturneringar är att du inte kan lämna bordet med dina pengar. Du måste spela till slut eller också lämna dina pengar vid bordet. Nedan följer en lista med de mest populära onlinepoker turneringarna idag.

pokerturneringar

Singelbords turneringar

Singelbords turneringarna är den enklaste formen av en pokerturnering. Vanligtvis så är det mellan 6-10 spelare som köper in sig på ett bord. Spelarna åker ur när de har förlorat sina pokerchips och de bästa tre spelare delar på potten. Vinnaren får en större del av potten så klart.

Det finns även bord för sk, heads up spel, alltså 2-mannabord. Dessa bord är mycket bra för att träna just heads up spel. Det kan du ha mycket nytta av om du går ända fram till finalbordet i någon annan pokerturnering.

Multibords turneringar

Multibords turneringar är mycket större och med upp till flera tusen deltagare och hundratals bord. När spelaren får slut på pokermarker så åker denne ut. För att hålla borden fulla hela tiden, flyttas spelare mellan borden och på så sätt minskar antalet bord.

Till slut finns det bara finalbordet kvar och en vinnare. Även om vinnaren får den största delen av prispengarna så får mycket fler spelare vara med och dela på prispengarna i en multibords turnering än i en singelbords turnering. Det brukar vara en förutbestämd vinstplan så att man kan lätt se hur stor del av vinstpengarna de olika vinnare får.

Sit and go turneringar

I motsats till tidsbestämda turneringar rullar sit and go turneringarna på hela tiden och startar när bordet är fullt. Du ser på pokerrummets lobby hur många som “sitter och väntar” och hur mycket inköpet är osv.

Det är bara att klicka dig till en av de tillgängliga turneringar och betala inköpspriset för att vara med. När bordet är fullt, startar turneringen. Dessa sit and go turneringar är mycket bra träning inför andra, större tävlingar.

Freeroll

En freeroll är en turnering som du kan delta i, och vinna riktiga pengar, utan att behöva köpa in dig. Det är med andra ord gratis att vara med. Dessa freerolls är mycket populära bland nybörjare medans många mer erfarna pokerspelare inte ens tycker att de är värda att spela. Detta pga att de är rätt så tidskrävande och vinstpotten är liten.

Det finna några varianter av freerolls. Den populäraste och bästa är helt gratis. Sedan finns det add-on freerolls, där det går (du är inte tvungen) att köpa fler marker vid vissa bestämda tider.

Och så finns varianten där det är en freeroll men du måsta köpa in dig med spelpoäng. Dessa poäng får du oftast när du spelar med riktiga pengar eller också när du registrerar dig som en ny kund. Det är lite olika beroende på vilken sajt du spelar på.

Satellit

En satellit är en poker turnering där priset är en plats i en annan, dyrare turnering. Ett vanligt sätt är att ha en turnering med t.ex $10 + 1 i inköp ($10 går till potten och $1 till huset i rake) där vinnaren garanteras en plats till en satellitturnering där inköpet hade varit $100 + 10 eller högre.

Det har hänt många gånger att vinnaren i en stor landbaserad pokerturnering vunnit sin plats via en satellitturnering. Chris Moneymaker är ett perfekt exempel där han genom att vinna en satellitturnering fick en plats på World Series of Poker. Han vann turneringen och en vinstpott på $2.5 miljoner. Inte illa för en insats på $40 till satelliten. Ett direktinköp hade kostat $10 000.