Fotboll

Barcelona – medias guldklimp

Kommer man ifrån Sverige så håller man på Liverpool eller Barcelona, kanske bägge två. Undra varför. Liverpool exponerades rätt hårt i media under större delen av nittio-talet. Nu är det Barcelona som är på tapeten. Att Zlatan gick dit gör ju inte saken bättre. Våra svenska kvällstidningar frossar i Barcelona. Barcelona är världens bästa lag. Det får jag ge dom. Det är nästan odiskutabelt, när dom i sina bästa stunder leker med Real Madrid. Men när Inter igår spelade ut Barcelona, då var det inte Inter som var bra, utan “Barcelona – VÄRLDENS BÄSTA LAG – som tappade matchen”. Barcelona håller på att bli som “svininfluensan”. Överexponerade till den nivån att jag per automatik börjar ogilla allt som har med Barcelona att göra!

Visst, det skulle vara en enorm skräll om Inter slog ut Barca. Men det var inte alls den här cirkusen kring Inter och Chelsea-matchen. Chelsea som av många experter tippats ta hem hela turneringen, och som öppet satsar på CL, av hela hjärtat. Att Barca skulle upprepa fjolårets seger är dessutom svagt sannoligt om man tittar historiska sett, inget lag har vunnit två CL-finaler på rad sedan turneringen klev in i modern tid.

Barcelona är ett gäng människor som spelar bra fotboll. Barcelona är ett gäng människor som kan ha en dålig dag, som kan ha en överman i form av Inter. Och så kan dom repa sig och ta hem matchen på Camp Nou med 2-0. Men låt mig bara kunna läsa tidningens sportdel utan att få 10 av 13 sidor om Barcelona.