Spel

Hur bettar man på Football?

Att satsa pengar på fotball är väldigt populärt i Europa. Många amerikaner skulle bli förvånade över att veta att i Europa fotboll vadslagning är minst lika stort som amerikanst fotboll vadslagning i USA.

Här är olika sätt du kan placera en bet på fotboll:

Match Odds

Match Odds är det enklaste och vanligaste form av betting i fotboll. Det är helt enkelt ett val mellan hemmalaget, bortalaget eller oavgjort. Du väljer hur mycket du vill satsa och hoppas på det du har valt. Det finns många olika sajter som erbjuder speltips på just den här formen av spel och det kan bli lönsamt om du tar dig tid att läsa igenom dessa innan du lägger ett spel.

spela på fotboll

Över / Under

Över / Under är en annan vanlig insats. Du får välja om du tror att ett lag kommer att gå över ett visst antal poäng. Till exempel så kan Manchester United ha en över/under satt på 2,5 vilket innebär att om du tror att de kommer att göra 3 eller fler mål så väljer du över och om du tror att de kommer att göra 2 eller färre mål då ska du satsa på under.

Totalt antal mål

Denna insats är precis som insatsen ovanför. Den enda skillnaden är dock att du måste välja över/under på hela matcheh och inte bara på ett lag. Om Manchester United och Arsenal spelar och de totala målen är satt på 4,5 – vilket innebär att om du tror att spelet kommer att ha 5 eller fler mål så ska du tippa över och om du tror att båda lagen kommer att göra färre än 4 mål så ska du tippa under.

Korrekt matchresultat

Kanske inte det smartaste och enklaste vadslagning men det är ett alternativ. Du kan satsa på rätt resultat i ett spel och om du gissar rätt så brukar det ge ett bra odds även om chansen att gissa rätt är inte så stor. Endast ordinarie tid räknas när du gör denna insats och övertid (förlägning) räknas inte här.

Halvtidssresultat

Här gäller det att gissa på rätt resultat i halvtid. Det är minst lika svårt som “bet” ovanför och den rekommenderas inte. Dock om du får en “känsla” på ett resultat så kan du göra en liten insats och ändå få ut en bra utbetalning då odds brukar vara bra här.

Första målet

Om du tror att du kan förutse vem som gör det första målet i en match så kan du göra denna satsning på de flesta spel och även om det inte är en satsning jag föreslår så kan du göra ett litet insats för att vara med i spelet.

Vinner utan insläppt mål

Här gäller det att välja det vinnande laget i en match men det är inte allt. Laget du väljer får inte släppa in ett mål i matchen för att du ska vinna.

Oavgjort/Inget spel

Du väljer det lag du tror kommer att vinna spelet och om matchen slutar oavgjort får du pengarna tillbaka. Odds brukar inte vara stora här men du har i alla fall täckning ifall matchen sluta oavgjort så som det händer ofta i fotboll.

Asian Handicap

Här har man flera val. Det första valet är att spela på “oavgjort/pengar tillbaka”. Den andra valet är en +1 / -1 “spread” vilket betyder att om du tror att favoriten vinner med två eller fler mål så ska du spela på favoriten och om du tror att “underdog” inte förlorar med fler än två mål så ska du välja “underdog”. Den sista valet du kan göra är densamma som den ovan men istället för en 1 / -1 “spread” så spelar du på +1.5 / -1.5 “spread” istället.