Spel

Olika spelformer

Basketbetting är som bäst online. Det finns egentligen väldigt få fördelar med spelbutik, speciellt i Sverige. Du kan betta live, du kan välja mellan speltyper, du kan välja mellan fler matcher och tävlingar att spela på.

När du ska spela online börjar du med att registrera ett konto på någon spelsajt. När du har valt sajten är det dags att sätta in pengar på ditt spelkonto och börja betta!

Eftersom basket är en sport med mycket poäng, delmoment och flera quarters finns det många olika sorters betting på basket. Andra spelformer än resultat gör bettingen mer spännande och kan dessutom engagera dig mer under matchens gång. Det är just därför jag föredrar att betta “live” under matchens gång. Det finns många spelsajter som erbjuder live spel. Jag brukar spela på Ladbrokes men det är alltid bra att jämföra oddsen på dem olika spelsajter innan ni börjar betta. För att se vilka odds Ladbrokes erbjuder så är det bara att besöka Ladbrokes Live Odds sidan.

Vilka former av betting som erbjuds varierar en del mellan de olika bookmakerna. I den här artikeln tänkte vi gå igenom de vanligaste varianterna:

1X2

Självklart kan du satsa pengar på hur matchen slutar. Det är ju den vanligaste formen av odds-betting och finns såklart även för betting på basket.

Handicap

Kompenser genom att ge matchens underdog försprång i form av poäng och satsa sedan pengar på segrare utifrån de förutsättningarna.

Antal poäng

Satsa pengar på hur många poäng som görs i matchen. Spelet går till så att det finns en linje som är mittenlinje för hur många poäng de båda lagen gör sammanlagt i matchen. Du bettar på om det blir fel eller färre poäng än så till givna odds.

Quarter med flest poäng

Som bekant är en basketmatch indelad i fyra kvartar. Vissa spelbolag erbjuder spel på i vilken kvart det görs flest poäng. 1, 2, 3 eller 4?

Turneringsspel

Vid olika mästerskap, t ex VM eller OS, erbjuds ofta lite fler spelformer. Du kan t ex satsa pengar på vinnare, gruppssegrare, etc.

Första eller andra halvan

Vem går bäst första halvan av matchen? Eller vem har mest krafter i slutet? Betta på resultatet under halva matchen istället för hela.

Kombinationer

Flera av spelen här ovan erbjuds i kombination med varandra eller andra spelformer. Det kan t ex varan första eller andra halvan och antalet poäng i matchen. Eller första och andra halvan med handicap. Eller 1X2 och antal poäng. Kombinationer går att göra av de flesta spelformer och är något som kryddar betting på basket lite extra!