Spel

Vilka sporter kan man satsa på online?

Tiden när man var tvungen att skynda ner till spelbutiken eller tobaksaffären för att hinna lämna in veckans Stryktipsrad innan klockan fyra är sedan länge förbi. Numera behöver man inte ens lämna soffan om man känner för att satsa en slant på sitt favoritlag. Tack vare Internet har möjligheterna för spel, odds och betting förbättrats avsevärt under de senaste 15-20 åren.

Samtidigt har också utbudet av odds fullkomligt exploderat och i dag går det att satsa på de flesta sporter. Vilka sporter som går att satsa på tänkte vi kika lite närmare på här och nu.

Förste målskytt eller antal mål

Den i särklass största marknaden för odds och betting är utan tvekan fotboll. Många bettingsajter erbjuder odds på mer än 50 olika ligor och då alltifrån Premier League, La Liga och Serie A till mer obskyra ligor som rumänska Liga I, cypriotiska ligan samt, Liga Nacional i Guatemala samt sydkoreanska WK-League.

I många matcher går det dessutom att spela på mer än slutresultatet, som till exempel vem som gör första målet, halvtidsresultat, antal gjorda mål samt om bägge lagen gör mål eller ej.

De allra flesta bettingsajter erbjuder också så kallad livebetting, vilket innebär att man kan satsa på matchen medan den pågår. Detta gör också att man kan plocka hem en rejäl slant om en match skulle vända.

Den som exempelvis satsade på oavgjort när Sverige låg under med 4-0 på Berlins olympiastadion i den numera legendariska VM-kvalmatchen  mot Tyskland hösten 2012 hade nog kunnat göra sig en mindre förmögenhet. För den som inte minns så hämtade Sverige upp 4-0-underläget till 4-4.

                    Source: ‘Olympic stadium in Berlin’ by Martijn Mureau via Wikipedia (CC BY-SA 4.0)

Många andra sporter

Förutom fotboll finns som sagt även en rad andra sporter att satsa och betta på, som till exempel ishockey, basket och tennis som är en av de mest populära sporterna att betta på online. I stort sett alla spelbolag, som till exempelvis bet365, erbjuder betting på tennis online. Precis som i fotboll går det även att satsa på tennis under matchernas gång.

Hos bet365 kan man bland annat satsa på vilken nation som kommer att vinna Davis Cup 2018. I dagsläget ligger Frankrike bäst till att plocka hem Davis Cup-pokalen med ett odds på 3.75 gånger pengarna följt av Spanien och Kroatien. Davis Cup-seger för dessa ger 4.00 respektive 4.50 gånger pengarna.

Att man kan satsa på tennis och ishockey är nog inte särskilt överraskande, men att det även går att satsa på mer obskyra sporter som dart, schack och även e-sport är det kanske inte så många som känner till.

Kommer Trump sitta kvar?

Även för den som inte gillar sport finns det faktiskt en hel del annat att satsa på. Bland annat går det att satsa på hur det kommer att gå i det svenska riksdagsvalet till hösten samt huruvida den amerikanske presidenten Donald Trump kommer att sitta kvar till nästa val.

Med tanke på att Trump ständigt hamnar i blåsväder kanske det kan vara värt att lägga en slant på att han inte sitter kvar till nästa val.

  Source: ‘Trump under sin presidentkampanj 2016’ by Gage Skidmore via Wikipedia (CC BY-SA 2.0)